Verslagen

12-10-2019 – VV Muntendam JO19-1 – VV Meeden JO19-1

Nadat de wedstrijd tegen HSC JO19-1 opnieuw werd uitgesteld, vanwege een te kort aan spelers bij de tegenpartij, was het tijd voor een derby aan de Zuiderstraat. In VV Meeden JO19-1 troffen we een team dat goed aan de competitie begonnen was en waarin veel jongens spelen die al regelmatig minuten maken in het eerste elftal. Ook wij hadden deze week een complete selectie.

We begonnen met de volgende elf: Jordy;
Ryan Loonstra, Roan, Bertrik, Dylan; Melvyn, Martijn, Luuk; Daniel, Stephan, Dennis.
De wissels waren Rik, Ryan Middel, Ronald en Yordi.

We begonnen veel sterker aan de wedstrijd als onze gasten uit Meeden. Na een paar corners op rij kwamen we in de 5e minuut uit één van de corners verdiend op voorsprong via Melvyn. De assist was van Martijn. Hierna zakten we ver terug en kwam Meeden beter in de wedstrijd. Na 20 minuten maakten ze verdiend gelijk, maar gelukkig werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Toen was daar na een klein half uur ineens Dennis, met een lage schuiver vanaf een meter of 25 verraste hij de doelman en zette ons onverdiend op 2-0. Ook na dit doelpunt bleef Meeden de betere partij. Vrijwel direct na het doelpunt scoorden ze uit een counter dan ook de aansluitingstreffer. Meeden ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar vlak voor rust was het Stephan die ons op 3-1 zette met een kopbal uit een corner.

Na de rust waren beide teams gelijkwaardig. De spanning kwam terug in de wedstrijd toen Meeden na een uur de aansluitingstreffer maakte met een afstandsschot. Met een aantal kleine kansen over een weer bleef het spannend. 10 minuten voor tijd was de spanning verdwenen toen Yordi na een pass van Rik de keeper kansloos liet. Met de 4-2 stand kwam de overwinning niet meer in gevaar en waren de eerste drie punten binnen.

Geen bijzonder goede wedstrijd van onze kant maar wel drie punten. Volgende week is het beker/inhaal en zijn we weer een weekje vrij. De week erna hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd tegen De Heracliden JO19-1.